Veelgestelde vragen

Hoe boek ik een sessie bij jou?


Dit kun je doen door middel van het contact formulier online. Liever per e-mail? Stuur je aanvraag dan naar hello@estherbijlhout.com
Hoe lang van tevoren boek ik mijn zwangerschaps shoot?


Het is raadzaam om je zwangerschaps shoot tijdig te reserveren, bij voorkeur zo'n 2 maanden vooraf. Ben je wat later met reserveren? Neem dan gerust even contact op, zodat ik kan bekijken wat ik voor je kan betekenen.
Worden mijn foto's online gebruikt?


Ik plaats mijn werk graag online, om dat ik trots ben op het eindresultaat en dit met andere mensen wil delen. Wil jij jouw foto's graag privé houden? Geef dit dan voorafgaand aan de sessie even aan door middel van het toestemmingsformulier. In dit geval respecteer ik jouw wens en verschijnen je foto's niet online.
Kan ik extra foto's bijkopen?


Tijdens een fotoshoot maak ik meer dan voldoende foto's, zodat jullie altijd genoeg keuze hebben. Indien je extra foto's bij wilt kopen naast je gekozen pakket is dit altijd mogelijk. Hiervoor berekenen we €10,- per extra foto*. Ook is er de mogelijkheid om alle foto's van je sessie af te nemen in een totaalpakket. Informeer naar de actuele prijzen. * Dit betreffen altijd digitale foto's.
Ik heb eigenlijk maar 1 foto nodig, kan dit ook?


Soms heb je maar één foto nodig, bijv. voor een uitnodiging of foto cadeau. Toch is die ene foto meestal niet in 1 klik gemaakt. In dat geval kun je kiezen voor een mini sessie. Net wat korter van duur, maar even professioneel en met net zo veel zorg en aandacht door mij geselecteerd en nabewerkt.
Wat is het beste tijdstip voor een fotoshoot?


Tijdens buitenshoots hou ik rekening met het aanwezige daglicht. Tijdens de zonnige zomerdagen fotografeer ik alleen in de avond, zo'n 1,5 uur voor zonsondergang. Het zonlicht staat op dat moment wat lager en geeft daardoor een mooie zachte gloed. Dit voorkomt die anders zo harde schaduw in het gezicht en dichtgeknepen ogen. Op minder zonnige dagen spreken we in overleg af in de ochtend, middag of namiddag. Studiosessies vinden doordeweeks plaats tijdens kantooruren. De avond / weekend zijn in overleg en op basis van een toeslag.
Wanneer ontvang ik mijn foto's?


Bij een fotoshoot ontvang je binnen 3 weken na de sessie de online galerij met alle foto's waaruit jullie een keuze kunnen maken. Ook heb je hier de mogelijkheid om extra foto's bij te kopen. Vervolgens stuur ik jullie keuze digitaal als download naar je toe. Bij een trouwreportage is dit circa. 7 weken.
Kan ik de foto's onbewerkt krijgen?


Nee. Ik lever enkel bewerkte beelden af, omdat dit een essentieel onderdeel is van mijn stijl en identiteit als fotograaf. Ik zet me er volledig voor in om ervoor te zorgen dat je de kwaliteit krijgt waarvoor je hebt gekozen met een fotoshoot bij Esther Bijlhout Photography. Ben je ergens niet tevreden mee? Neem dan even contact met me op.
Help, ik ben niet fotogeniek!


Ieder mens heeft wat moois en het is aan mij de taak om dit door middel van mijn fotografie naar boven te halen. Ik streef er naar iedereen zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Mocht je onzekerheden hebben, geef dit dan van tevoren even aan zodat ik er rekening mee kan houden tijdens de shoot. Mocht je nou net zijn opgestaan met een pukkeltje, of de dag van tevoren een schram hebben opgelopen is het geen probleem om dit even weg te poetsen in de nabewerking. Laat me dit wel even vooraf weten, zodat ik je kan informeren in wat realistisch gezien mogelijk is en dus om teleurstelling achteraf te voorkomen. Ben verder vooral lekker jezelf, dan doe ik de rest!
Ik ben mijn foto's kwijt! Kun je me een kopie sturen?


Uiteraard maak ik meerdere backups om al mijn werk veilig te stellen. Echter biedt ik geen garantie dat ik ook altijd in het bezit zal blijven van deze bestanden omdat mijn collectie natuurlijk blijft groeien. Draag daarom altijd zorg voor meerdere backups (harde schijf, USB, kopies bij familie ivm inbraak, online backup zoals Dropbox) om te voorkomen dat je je foto's voor altijd kwijt bent.
Regen op de dag van onze fotoshoot


Indien we een fotoshoot besproken hebben op een buitenlocatie, maar het weer dit niet toe laat plannen we in overleg een nieuwe datum. Mocht je geen andere mogelijkheid hebben dan de afgesproken datum? Bijvoorbeeld vanwege een speciale gelegenheid of deadline, geef dit dan vooraf bij het boeken aan zodat we een eventueel backup plan kunnen bespreken zodat de shoot zeker op de afgesproken datum kan doorgaan.
Waar kan ik je studio vinden?


Mijn fotostudio is gevestigd nabij het stadscentrum van Helmond, in een prachtig monumentaal pand aan de 2e Haagstraat 40 in Helmond. Er zijn verschillende openbare parkeergelegen rondom het pand en aan de straat, tevens kun je overdag ook op het terrein van de Jumbo supermarkt parkeren (na sluitingstijd gaat het hek dicht). Let op: de studio is alleen te bezoeken op afspraak!
Waar vind ik de algemene voorwaarden terug?


De algemene voorwaarden vind je hier.