BOEKINGSVOORWAARDEN   ESTHER  BIJLHOUT  PHOTOGRAPHY

Boekingsvoorwaarden Esther Bijlhout Photography

Zodra de aanbetaling is voldaan zijn de diensten van Esther Bijlhout Photography gereserveerd voor de trouwdatum. Op deze datum mag de fotograaf geen andere opdrachten aannemen. Bij annulering aan de kant van het bruidspaar is daarom in geen geval restitutie van de aanbetaling mogelijk. De aanbetaling bedraagt €350,-

De fotograaf zet alle beschikbare kennis in om alle basiselementen van de bruiloft vast te leggen en het maximale uit de fotoreportage te halen. Esther Bijlhout Photography geeft geen garantie op het maken van specifieke beelden. Het resultaat van de uiteindelijke reportage is een combinatie van locatie, weer, styling, tijd met het bruidspaar alleen, het al dan niet aanwezig zijn van een videograaf en omstanders. Het beste eindresultaat wordt behaald als de fotograaf een eigen, compleet verhaal van de dag kan maken. Belangrijk is dat de fotograaf tijdens de trouwdag de volledige artistieke vrijheid krijgt en hierbij niet wordt gestuurd door het bruidspaar en/of de gasten.

Tijdens de trouwdag staan de diensten van de fotograaf ter beschikking van het bruidspaar. Eet- en rustperiodes worden hierin toegestaan. Eten vind bij voorkeur plaats op zichtafstand van de festiviteiten. Dit i.v.m. het op tijd vastleggen van bijzondere momenten, nieuwe gangen en speeches. Het bruidspaar draagt zorg voor lunch en diner van de fotograaf als deze binnen de uren van de reportage vallen.

In geval van ziekte of ongeval zal Esther Bijlhout Photography er alles aan doen een vervangende geschoolde fotograaf te regelen met als eerste keus één van de fotografen van Esther Bijlhout Photography  De nabewerking wordt voor zover dat mogelijk is door Esther Bijlhout Photography gedaan.

De fotograaf gaat zeer nauwkeurig om met de beelden en maakt backups. Mochten er toch beelden verloren gaan dan wordt een evenredig deel van de kosten gerestitueerd.

De fotograaf kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het verlies van beelden door familieleden met smartphones, statieven van videografen, flitsers en lichten van andere apparatuur gebruikt door andere fotografen, videocrews en dj’s.

Het bruidspaar krijgt de foto’s aangeleverd in hoge resolutie. Het auteursrecht blijft bij Esther Bijlhout Photography, maar alle privégebruik van deze foto’s is toegestaan. De foto’s mogen gebruikt worden om zoveel prints te maken als gewenst, op sociale media en persoonlijke websites te zetten en uit de delen aan familieleden en vrienden zolang ze niet te koop worden aangeboden. Commercieel gebruik van de foto’s is niet toegestaan zonder toestemming van Esther Bijlhout Photography. Neem bij twijfel over het gebruik contact op met de fotograaf.

Bruid en bruidegom geven middels aanvinken van akkoord op deze boekingsvoorwaarden boeking de fotograaf toestemming de gemaakte foto’s te gebruiken voor de website, blogs en social media. Als er enkele beelden zijn die liever niet gebruikt mogen worden kan het bruidspaar dit aangeven.

De nabewerking gaat van start na het voldoen van de eindfactuur. De leverdatum is uiterlijk 7 weken na afloop van de bruiloft. Na aflevering van de foto’s zijn 5 wijzigingen van kleur naar zwart wit of andersom kostenloos inbegrepen. De uiteindelijke selectie is definitief. De RAW bestanden van de definitieve selectie worden beschouwd als halffabricaat en worden niet inzichtelijk gemaakt aan het bruidspaar of aan derden. De rechten van de foto’s blijven altijd eigendom van Esther Bijlhout Photography.

Een trouwboek gaat in productie zodra de factuur hiervan is voldaan en de layout is goedgekeurd door het bruidspaar. Het bruidspaar maakt zelf de selectie voor het trouwboek. Bij afname van een groot Fine Art trouwboek is onbeperkt wijzigingen in de layout inbegrepen. Na goedkeuring van de layout is de levertijd van het trouwboek ongeveer 7-10 weken.

Op de diensten van Esther Bijlhout Photography zijn de bovengenoemde boekingsvoorwaarden en de Algemene Voorwaarden van de Fotografenfederatie, gedeponeerd bij de Rechtbank Amsterdam onder nummer [84/2011] van toepassing. Door het reserveren van de diensten van Esther Bijlhout Photography middels aanbetaling verklaart het bruidspaar akkoord te zijn met deze voorwaarden.